Interimair Linkedin Interimair Twitter
Interimair logo

Trots op uitvoeringsconcept WIZ gemeente Horst aan de Maas

Het wordt steeds belangrijker dat sociale diensten aantoonbaar effectief werken. Dat vereist vakmanschap: een methodische aanpak en lerend vermogen. In het programma Effectiviteit & Vakmanschap werken VNG en Divosa met het ministerie van SZW aan onderbouwd en transparant werken in de re-integratiesector.

Diverse gemeenten werken op een eigen manier aan Vakmanschap. Divosa wil het hele land laten meekijken met deze initiatieven. Hoe pakken andere gemeenten dit thema aan? Hoe valt de nieuwe aanpak bij medewerkers en management? Wat is er tot nu toe bereikt? En op welke problemen stuit men?

In Horst aan de Maas hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan een innovatief en professioneel uitvoeringsconcept. Dit concept is gestoeld op de methodiek van de vraagverheldering in combinatie met oplossingsgericht werken. Dit concept leidt tot verrassende resultaten en een hoge klanttevredenheid. Het betekent ook dat -ongeacht op welke regeling de burger van Horst aan de Maas een beroep doet- men volgens dezelfde methodische wijze wordt benaderd. Tevens heeft het geleid tot veel enthousiasme bij de consulenten.
Inmiddels oogst het uitvoeringsconcept landelijke belangstelling. Innovatie en vakmanschap als katalysator!

 

We hebben workshops gegeven tijdens een bijeenkomst van:

  • Het RCF (Kenniscentrum Handhaving) op 07-11-2013
  • Divosa Dag van de Uitvoering regio Zuid op 03-12-2013
  • College van B&W gemeente Horst aan de Maas op 28-01-2014
  • Divosa Vrijdag: Zelfsturing in de praktijk op 14-02-2014 
  • Thema Commissie Samenleving gemeente Horst aan de Maas op 25-02-2014
  • Presentatie landelijke accountmanagers Programma 'Gemeenten van de Toekomst' bij Ministerie van Binnenlandse Zaken op 26-02-2014
  • Inspiratiebijeenkomst collega's van het G2 samenwerkingsverband Aalsmeer-Uithoorn op 26-02-2014
  • Presentatie collega's gemeente Weert op 22-05-2014

  


Alle nieuwsberichten weergeven
x
Deze website maakt gebruik van cookies en trackingcodes om informatie op te slaan. Door deze site te gebruiken, accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Lees meer. Akkoord